HELPOMPAA  YRITYSVÄLITYSTÄ

TOTEUTA UNELMASI !

Välitämme pieniä-ja keskisuuria yrityksiä ammattitaidolla.

Onko mielessä eläkkeelle jääminen? Sukupolven vaihdos ? Yritystoiminnan lopettaminen? Yrityksen perustaminen ? Toimipaikan vaihtaminen? Sijoitus tai vaikka itsensä työllistäminen? Anna meidän auttaa!! Löydämme juuri sinulle sopivan ratkaisun. Tunnemme alueet, kaupunginosat ja hintatason.

 Olemme luoneet helpomman tavan välittää yrityksiä ja lisätä yrityskauppaa.

Teemme yritysvälitystä ainoastaan Liiketoimintakauppana. Emme välitä yrityksiä osakekauppana.

Liiketoimintakaupassa yhtiö  myy osan tai koko liiketoimintansa ostajalle, ja kauppahinta maksetaan myyjäyritykselle. Usein ostaja saa kaupassa itselleen asiakas- ja sopimussuhteet. Velat ja vastuut eivät siirry, vaan jäävät myyjälle. 

LIIKETOIMINTAKAUPPA

Liiketoimintakaupasta käytetään myös nimitystä substanssikauppa, jossa myydään koko liiketoiminta tai osa siitä. Yrityksen liiketoiminta kuuluu yhtiölle, näin ollen liiketoimintakaupassa myyjänä on aina yhtiö, jolle myös kauppahinta kuluu. Kauppahinta on yleensä käyttö- ja vaihto-omaisuuden käypä arvo, ja lisäksi maksetaan pehmeistä arvoista liikearvo. Pehmeitä arvoja ovat esimerkiksi liiketoiminta, osaaminen, jakelukanavat, henkilökunta ja tuotekehitys.

Liiketoimintakaupassa ostajalle siirtyy yleensä liiketoiminta sekä käyttö- ja vaihto-omaisuus, joita tarvitaan liiketoiminnan jatkamiseen. Käytännössä vaikutusta on siis siihen, kenellä on jatkossa oikeus harjoittaa kyseistä liiketoimintaa.

Liiketoimintakaupassa yrityksen omistus ei muutu, vain liiketoiminta luovutetaan. Useimmiten liiketoimintakauppaan kuuluu sopimuksia, esimerkiksi jälleenmyynti- vuokra‐ ja hankintasopimukset. Liiketoimintakaupassa sopimusosapuoli muuttuu kaupan myötä luovutettavissa sopimuksissa, joten sopimukset pitää uusia. Siirrettävissä sopimuksissa on saatava toisen sopimusosapuolen suostumus. 

Helppo tapa luopua yrityksestä on myydä ainoastaan kalusteet/koneet/tuotteet ja tehdä vuokrasopimuksen siirto ostajalle. Loput yritysvälityksen toimet hoidetaan erillisinä toimenpiteinä. Sopimus yrityskaupasta tehdään ns. kauppasopimuksena jonka vahvistaa yrityskauppoihin erikoistunut juristi.

Yrityksen myyntivalmistellut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. 

Yrityksen myynti on aikaa vievä prosessi, ja sen valmistelu ja toteuttaminen voivat kestää pitkään.

Kun yrityksen myyntiä aletaan harkita ja ensimmäinen ajatus mahdollisesta yrityskaupasta tulee ajankohtaiseksi, ei yrityksen myyntivalmistelujen kanssa kannata viivytellä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa yrityksen myyntiä aletaan valmistella, sitä nopeammin yrityskauppa on mahdollista saada toteutettua.


 Brokerage is fixed fee and cheap!

  • Selling Price 0-10.000e = brokerage 2480e + vat 24%
  • Selling Price 10.000e-30.000e = brokerage 3420e + vat 24%
  • Selling Price 30.000e-50.000e = brokerage 4870e + vat 24%
  • Selling Price 50.000e-100.000e = brokerage 6950e + vat 24%
  • Selling Price over 100.000e = brokerage 8200e + vat 24%
    + company lawyer s fee


ASK OFFER!!